Terugblik 2Jours relatiedag 2023

Raalte, oktober 2023 | Vrijdag 6 oktober was het weer tijd voor de jaarlijkse relatiedag van 2Jours. Het was weer een dag vol inzichten en netwerkgelegenheden, waarin wij klanten hebben meegenomen in onze nieuwste softwareontwikkelingen.

Na een uitgebreide lunch werd er uiteraard ook stilgestaan bij de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Externe gastsprekers van Apexion en BMN Groep hebben uitgebreid hun kennis over de Wkb met ons gedeeld.

Hieronder staan de verschillende onderdelen die aan bod zijn gekomen.

Nieuwe softwareontwikkelingen

Tijdens de relatiedag zijn de ontwikkelingen van de calculatiesoftware uitgelicht. 2Jours streeft ernaar om op een eenvoudige, efficiënte wijze professionele calculaties te genereren. De volgende onderdelen zijn aan bod gekomen:

  • Combi-module, de nieuwe ecologische combi’s voor bijvoorbeeld het ecologisch isoleren van wanden en plafonds.
  • Planningsmodule, nieuwe planningsmodule met een compleet nieuwe uitstraling.
  • Projectbewaking, nieuwe projectbewaking die binnenkort live gaat.
  • Schilderspakket, onze nieuwe calculatiesoftware speciaal voor schilders.
  • Trainingen voor klanten.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

 

Greenworks is hét duurzaamheidslabel voor bouw- en installatiematerialen.

Gerard Hospers van BMN Groep gaf presentatie over de actuele regelgeving met betrekking tot de Wkb. Daarnaast behandelde hij onderwerpen als circulair en duurzaam bouwen, met een specifieke focus op zelfstandige professionals en aannemers. Als leveranciers dragen zij dagelijks bij aan het creëren van een duurzame gebouwde omgeving.

Circulair en duurzaam bouwen is tegenwoordig de norm. Maar hoe weet je welke materialen daadwerkelijk duurzaam zijn? En hoe kies je de materialen die daarbij óók een positief effect hebben op het comfort en de beleving van de eindgebruiker? Het Greenworkslabel geeft je het inzicht en het keuzegemak dat je zoekt.

Doe niets met de Wkb! Apexion over het instrument BKapp

Vervolgens was het de beurt aan Peter Janmaat en Flip van de Linden van Apexion een presentatie over de BKapp. Deze applicatie ondersteunt bouwbedrijven bij kwaliteitsborging en het voldoen aan de Wkb. De BKapp is een alles-in-één oplossing om volledige naleving te waarborgen.

De BKapp is ontworpen als antwoord op de uitdagingen waarmee bouwbedrijven te maken hebben bij het handhaven van kwaliteitsnormen en het voldoen aan de steeds complexer wordende wet- en regelgeving, met name de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Wat deze applicatie zo uniek maakt, is de alles-in-één aanpak. Het is niet langer nodig om meerdere tools en systemen te gebruiken; de BKapp consolideert alles wat een bouwbedrijf nodig heeft in één gebruiksvriendelijke interface.

Eén van de meest indrukwekkende eigenschappen van de BKapp is zijn veelzijdigheid. Vanaf het begin van een bouwproject biedt de applicatie ondersteuning. Wat de BKapp nog waardevoller maakt voor bouwbedrijven, is de manier waarop het helpt bij het voldoen aan de Wkb. Documentatie, inspectierapporten en andere cruciale informatie kunnen moeiteloos worden vastgelegd en gearchiveerd. Hierdoor kunnen bedrijven volledige naleving waarborgen zonder het risico te lopen belangrijke details te missen. Dit betekent niet alleen minder zorgen voor de bouwprofessionals, maar ook meer vertrouwen bij klanten en regelgevende instanties.

De BKapp is niet alleen een technologische triomf, maar het is ook een gamechanger in termen van duurzaamheid. Door fouten te minimaliseren, communicatie te verbeteren en processen te stroomlijnen, vermindert de applicatie niet alleen verspilling, maar draagt het ook bij aan het creëren van meer milieuvriendelijke bouwprojecten.

 

 

 

 

Demo aanvragen