Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een aantal veelgestelde vragen over onze calculatiesoftware. Staat uw vraag er niet tussen of wilt u meer informatie? Stel uw vraag via het contactformulier of neem contact op met onze helpdesk (helpdesk@2jours.nl) of bel +31 (0) 570 53 81 35.

Neem contact op

Algemene vragen

Ik calculeer nu met een zelf gebouwd werkblad in Excel, waarom zou ik een abonnement op 2Jours nemen?
Microsoft Excel is een prima rekenblad maar niet meer dan dat. Indien een formuleveld is leeggelaten of niet goed is, klopt de hele calculatie in Excel niet meer. Daarnaast kunt u niet meer dan 1 calculatie per Excel document maken. Zoeken naar calculaties kan enorm veel werk opleveren. Indien grote calculaties gemaakt worden in Excel, kunt u snel het overzicht kwijt raken.
Ik ga op vakantie, kan ik daar ook gebruik maken van de calculatiesoftware?
De calculatiesoftware werkt online en is overal en altijd beschikbaar, zelfs vanaf uw vakantieadres mits u een internetverbinding ter beschikking heeft.
Kan ik de calculatiesoftware ook op mijn eigen laptop installeren?
Het is niet mogelijk om de calculatiesoftware op uw eigen laptop te installeren.
Worden de prijzen en normen door 2Jours automatisch bijgewerkt?
De calculatiesoftware wordt vanaf de LT- versie uitgeleverd met een prijs- en normenbestand. In het prijs- en normenbestand staan richtprijzen en normen vermeld. De prijzen- en normen zijn gebaseerd op onze ervaringen, die we door de jaren heen hebben opgedaan met ons calculatiebureau. U kunt de prijzen en normen zelf aanpassen. Met de module S@les in de Bouw kunt u een prijslijst van een leverancier inlezen en gebruiken in uw calculatie. Daarnaast kunt u het prijs- en normenbestand koppelen aan de prijslijst van uw leverancier.
Ik werk altijd met een bepaalde leverancier, kan ik deze prijzen ook gebruiken?
In de calculatiesoftware is het mogelijk om artikelbestanden in te lezen van de DICO Standaard. U kunt bij uw leverancier informeren of ze hierbij zijn aangesloten en vragen naar een artikelbestand. Op de website van de DICO Standaard staat een overzicht van alle aangesloten leveranciers.
Hoe zit het met de beveiliging en mijn privacy?
Bij 2Jours staan veiligheid en bedrijfszekerheid voorop. Elke klant werkt met zijn eigen database- systeem. Hierdoor is het niet mogelijk dat derden bij uw gegevens kunnen. U bent echter zelf verantwoordelijk voor uw gebruikersnaam en wachtwoord. Wij raden u aan om een wachtwoord te gebruiken met hoofd- en kleine letters en cijfers van tenminste 8 karakters en deze niet aan derden te verstrekken. De verbinding met de calcualtiesoftware vindt plaats middels een beveiligde internetverbinding. Dit kunt u herkennen aan een slotje boven in de adresbalk van uw browser. Een storing bij een telecom of service provider is helaas nooit helemaal uit te sluiten. Ten aanzien van de privacy: 2Jours heeft op geen enkel moment inzicht in voor wie u aan het calculeren bent of tegen welke prijs.
Ik wil geen gespecificeerde prijs opgeven. Totaalprijs is voldoende.
Prijzen kunnen op verschillende niveau's worden afgegeven. Er kan een prijs worden afgegeven op project, calculatie, (hoofd)groep, en calculatieregelniveau. Per afdruk kunt u zelf bepalen welke kolommen u wilt afdrukken. U kunt bijvoorbeeld alle calculatieregels afdrukken zonder aantallen, normen en materiaalprijzen, maar wel met een totaalbedrag voor de betreffende groep. Verder kunt u naar eigen inzicht een offerte opstellen.
Ik ben niet zo handig met computers, is het ook mogelijk om een cursus te volgen?
U kunt altijd een cursus volgen. Hiervoor kunt u een afspraak maken bij u op locatie of op de locatie van 2Jours. Voor de `Basic`, `LT` en `Medium` versies zonder extra modules heeft u doorgaans aan één dagdeel cursus genoeg. Heeft u een `PRO` versie dan adviseren wij 2 dagdelen cursus. Kijk op de pagina pakketten en prijzen voor een overzicht van de cursusprijzen.
Kan ik ook facturen maken?
Afhankelijk van het pakket dat u heeft, kunt u facturen maken. De factuurmodule is standaard opgenomen in de `PRO` versie. Heeft u geen `PRO` versie, dan kunt u deze module extra afnemen. Kijk hiervoor op de pagina pakketten en prijzen.
Kan ik met meerdere gebruikers tegelijkertijd inloggen?
Wilt u met meerdere gebruikers tegelijkertijd aanmelden? Dan heeft u een of meerdere extra licenties nodig. Zie voor kosten van de extra licentie de pagina pakketten en prijzen.
Werkt de calculatiesoftware ook op een MAC?
Ja, de calculatiesoftware werkt ook op een MAC. De calculatiesoftware werkt op de meest gebruikte internet browsers waaronder: Chrome, FireFox, Mozilla en Safari.
Werkt de calculatiesoftware ook op mijn tablet of mobiele telefoon?
Het calculatieblad bevat vele kolommen met informatie die niet allemaal in beeld passen op een tablet of mobiele telefoon. Het is dan ook ontwikkeld voor desktop PC's. 2Jours kan niet garanderen dat de calculatiesoftware 100% goed werkt op een tablet of mobiele telefoon.
Kan ik mijn gebruikersnaam en/of wachtwoord zelf aanpassen?
U kunt uw wachtwoord zelf aanpassen wanneer u bent aangemeld in de software. Uw gebruikersnaam kunt u niet zelf aanpassen. Hiervoor dient u contact op te nemen met 2Jours.
Ik gebruik nu een ander calculatieprogramma, kan ik mijn calculaties overzetten naar 2Jours?
Calculaties kunt u inlezen in 2Jours middels de CUF module. CUF staat voor (C)alculatie (U)itwisselings (F)ormaat. CUF is een initiatief van stichting Forumbouw. Wilt u weten of uw huidige calculatieprogramma CUF ondersteund, kijk dan op op de website van Forumbouw

Prijzen en betaalmogelijkheden

Worden er naast de maandelijkse bedragen ook andere kosten in tekening gebracht?
Naast de maandelijkse licentiekosten worden verder géén kosten in rekening gebracht.
Kan ik ervan uitgaan dat de licentiekosten zo blijven en niet elk jaar flink omhoog gaan?
De calculatiesoftware is dynamisch. Dat wil zeggen dat we elk jaar nieuwe relevante functionaliteit en verbeteringen toevoegen aan de calculatiesoftware. Op grond daarvan zou de prijs aangepast kunnen worden. De prijsaanpassingen zullen in alle gevallen in verhouding staan tot de geleverde extra functionaliteit, waarbij de gebruiksvriendelijkheid gegarandeerd blijft.
De prijzen worden per maand weergegeven, kan ik ook in één keer betalen?
Het is mogelijk om de totale licentiekosten voor het hele jaar in één keer te betalen. U ontvangt dan een korting van 5%.
Wat zijn de betaalmogelijkheden?
Er zijn verschillende manieren om uw licentiekosten te betalen: Per maand U kunt de maandelijkse licentiekosten per maand betalen middels een automatische incasso. Per jaar U kunt de licentiekosten ook voor het hele jaar in één keer vooruit betalen. Indien u hiervoor kiest ontvangt u een betalingskorting van 5%.
Kan ik in termijnen betalen?
U kunt de maandelijkse kosten per maand betalen middels een automatische incasso.

Overeenkomst en licenties

Hoe lang zit ik aan een contract vast?
Alle contracten worden afgesloten voor een periode van één jaar. Daarna worden de contracten stilzwijgend verlengd met de periode van één jaar.
Kan ik overstappen naar een andere versie?
Heeft u op dit moment een licentie voor een `Basic`, `LT`, of `Medium` pakket? Dan kunt u overstappen naar een versie met meerdere mogelijkheden. Hiervoor dient u contact op te nemen met onze support afdeling. Uw licentie kan binnen de contractperiode niet terug worden gezet naar een pakket met minder mogelijkheden. Dit kan alleen, net als de opzegtermijn, uiterlijk 3 maanden voor afloop van het lopende licentiejaar.
Ik wil graag een module bijbestellen, kan dat?
Alle extra modules staan vermeld op onze pakketten en prijzen pagina. Indien de module beschikbaar is voor het pakket waarvoor u op dit moment een licentie heeft, kunt u deze erbij afnemen door contact met ons op te nemen.
Wat is de opzegtermijn?
De gebruiksrechtovereenkomst wordt aangegaan voor de duur zoals aangegeven in de overeenkomst. Tenzij u drie maanden voor afloop van die termijn of de verlengde termijn schriftelijk te kennen geeft de overeenkomst te willen beëindigen, zal deze stilzwijgend worden voortgezet voor telkens een periode van twaalf maanden.
Demo aanvragen