Calculatie

Op een eenvoudige, efficiënte en vooral snelle wijze calculeren: dat is het doel van onze calculatiesoftware voor de bouw. We hebben een basismodule gecreëerd waarin u eenvoudig calculaties maakt, maar ook een plek om uw uittrekstaten toe te voegen en professionele rapportages te maken. Voor het calculeren van specifieke projecten hebben we diverse kozijn- en combi-modules. Door voor een groot aantal combi’s de kostenposten al klaar te zetten, helpen we u tijd te besparen.

Zelf prijzen onderhouden of werken met Centrale Basisbestanden?

De basispakketten Lite, Medium en Pro worden standaard geleverd met een gevuld prijs- en normenbestand. Loop bij een Medium en Pro mee met de Basisbestanden welke door 2Jours zo goed mogelijk worden bijgehouden. Wilt u zelf koppelingen maken met leveranciers en wijzigingen aanbrengen in het basisbestand kies dan voor een pakket met Eigen Basisbestanden vanaf Lite beschikbaar. De Centrale Basisbestanden versie is qua prijs gelijk aan de eigen Basisbestanden versie. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.

Wat kunt u met onze calculatiesoftware?

Onderstaand lichten wij enkele belangrijke functionaliteiten van de software toe.

Basismodule calculatie

Met de uitgebreide basismodule kunt u zelf calculaties maken en regels opbouwen met meerdere hoofd- en subgroepen. Deelcalculaties en het toevoegen van project specifieke opties zijn ook mogelijk. De calculatiemodule bevat diverse controlefuncties, zodat u niets over het hoofd ziet.

Meer informatie
Bestelmodule

Direct vanuit uw calculatie een lijst van benodigde materialen uitdraaien én direct doorsturen aan de leverancier: ook dit is mogelijk met de online calculatiesoftware van 2Jours. U kunt de lijst automatisch genereren en zelf eventuele aanpassingen doen.

Meer informatie
Combi-module

Dankzij de unieke combi-module hoeft u niet meer regel voor regel te calculeren, maar worden alle regels voor een bepaald onderdeel in één keer in de calculatie gezet. In de module zitten ruim 50.000 combi’s inclusief alle materialen, prijzen en normen.

Meer informatie
CUF-module

De CUF-module die in onze online calculatiesoftware zit maakt het eenvoudig om calculaties uit te wisselen met andere softwarepartijen die het CUF-formaat ondersteunen. Het gaat hierbij om het importeren en exporteren van calculaties.

Meer informatie
Digitaal versturen van aanvragen

Aanvragen kunnen op een zeer efficiënte manier verstuurd worden. Documenten die zijn opgeslagen bij het project, kunt u selecteren om te delen met uw onderaannemers.

Meer informatie
Documentenbeheer

In onze calculatiemodule kunt u alle documenten die bij een project horen eenvoudig opslaan. U kunt hierbij gebruikmaken van uw eigen mappenstructuur.

Meer informatie
Calculaties exporteren naar Excel

Met één druk op de knop exporteert u de calculatie naar Excel. Handig als u het wilt gebruiken voor uw werkvoorbereiding/naslagwerk.

Meer informatie
Materiaallijsten exporteren naar Excel

Met één druk op de knop exporteert u alle gebruikte materialen binnen de calculatie of project naar Excel. Op die manier kunt u in één oogopslag zien hoeveel er van elk materiaal type berekend is.

Meer informatie
Groepen importeren uit de basis

Om snel een calculatie te kunnen maken, kunnen complete groepen of regels vanuit uw eigen basis (moederbegroting) worden overgehaald.

Meer informatie
Groepen importeren

Lijkt uw huidige calculatie op een eerder gemaakte calculatie? Dan is het wel zo makkelijk dat u niet alles opnieuw hoeft in te voeren. Importeer uw groepen uit eerdere calculaties of de moederbegroting om tijd te besparen.

Meer informatie
Kozijnmodule

Ook voor kozijnprojecten hebben we een specifieke module ingericht. Zo kunt u een nauwkeurige calculatie maken van kozijnen inclusief aanverwante werkzaamheden en materialen. De kozijnmodule is samen met de combi-module te gebruiken.

Meer informatie
Offertemodule

Met de offertemodule genereert u vanuit de calculatie in één handeling een professionele en overzichtelijke offerte. De prijzen worden standaard per hoofdgroep afgedrukt, maar ook de offerte kunt u helemaal naar uw eigen wensen vormgeven en aanpassen. In het offerteoverzicht heeft u daarnaast inzicht in de actuele status van het offertetraject.

Meer informatie
Prijs- en normenbestand

Het prijs- en normenbestand bestaat uit een moederbegroting, materiaalbestand, onderaannemersbestand en tekstbestand. We leveren het bestand met meer dan 10.000 regels die voortkomen uit onze ervaring die we hebben opgedaan als calculatiebureau. U kunt het bestand uiteraard naar eigen inzicht aanpassen of uitbreiden.

Meer informatie
Professionele rapportages

Bij een calculatie hoort natuurlijk een overzichtelijke en professionele rapportage. Onze software maakt het mogelijk om de calculaties op diverse manieren en met diverse gegevens af te drukken. De calculatie is ook in PDF te downloaden om als bijlage in een e-mail mee te sturen.

Meer informatie
Relatiebeheer

Door alle contactgegevens van opdrachtgevers en relaties te bundelen in ons systeem, heeft u altijd de juiste gegevens gereed. De calculaties worden daarnaast direct aan de juiste klanten gekoppeld, waardoor u altijd per klant inzicht hebt in de openstaande acties en facturen.

Meer informatie
Ketenstandaard

Het artikelbestand uit ‘Ketenstandaard’ is in te lezen en te gebruiken in uw calculatie en te koppelen aan het prijs- en normenbestand. Bij een tweede invoer wordt het prijs- en normenbestand automatisch bijgewerkt.

Meer informatie
Uittrekstaten

Bepaal eenvoudig uw hoeveelheden door een uittrekstaat aan een calculatieregel toe te voegen. Na het opgeven van de maatvoeringsregels worden de totalen berekend. Het resultaat kan u per calculatieregel selecteren.

Meer informatie

Voor wie zijn de calculatiepakketten geschikt?

2Jours biedt pakketten aan van basic, om snel en eenvoudig te calculeren, tot pro, de meest uitgebreide versie.

Functionaliteiten zijn op basis van uw wensen en gebruik. U betaalt alleen voor wat u echt gebruikt.

Bekijk de prijzenpagina voor de softwarepakketten.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Benieuwd hoe snel u een calculatie kunt maken, kunt offreren en factureren met onze calculatiesoftware? Vraag een demo aan en probeer het gratis uit!

Demo aanvragen